Het leukste wetenschappelijke uitje van het jaar
Op woensdag 15 oktober 2025 komt de Avond van de Chemie naar Nijmegen! Een unieke theatershow waarin wetenschap, innovatie en entertainment samenkomen. Dit jaar draait alles om baanbrekende Nederlandse (bio)chemische ontdekkingen die de basis vormen voor innovatieve bedrijven.
Tijdens de theateravond nemen drie inspirerende sprekers het publiek mee op hun reis van molecuul naar markt. Elk van hen werkt aan baanbrekende innovaties met impact op gezondheid, duurzaamheid en voedseltechnologie.
Marc Robillard is oprichter van Tagworks Pharma, een farmaceutische start-up die zich richt op de ontwikkeling van click-to-release antibody-drug conjugates (ADCs) voor de behandeling van kanker. Het medicijn bindt gericht aan een tumorcel en wordt pas geactiveerd wanneer een externe activator wordt toegediend.
Monique Wekking, oprichter van Relement, ontwikkelt plantaardige aromaten voor coatings. Deze duurzame alternatieven voor traditionele fossiele aromaten verminderen niet alleen de milieu-impact, maar verbeteren ook de prestaties, zoals krasvastheid en stabiliteit.
Daan Luining, oprichter van Meatable, focust met zijn kweekvleesbedrijf op een veerkrachtig voedselsysteem en duurzaamheid. Met slechts één celbiopt van een varken kweekt Meatable spier- en vetcellen voor diervriendelijke vleesproducten.
Verder kunt u genieten van een feestelijk prijzengala voor jong talent, cabaret op maat van Berend Koen en de première van de 100ste Eye-opener.
Ticketverkoop: Er zijn slechts 50 early-bird tickets beschikbaar. Als deze uitverkocht zijn, gaan we over op het reguliere tarief. Wees er dus snel bij!
Voorafgaand aan de Avond van de Chemie op woensdag 15 oktober 2025 is er de mogelijkheid om voor €17,00 (p.p) tussen 17.00 en 19.00 uur te dineren bij Ristorante Pizzeria La Casa (Passage Molenpoort 40, 6511 HA Nijmegen).
Er is die avond keuze uit:
- Spaghetti alla Carbonara
- Spaghetti Bolognese
- Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino (V)
- Pizza Margherita (V)
- Pizza Tonno e Cipolla
- Pizza Caprese (V)
- Pizza Salami
- Pizza Funghi (V)
Ook krijgt u het eerste drankje (fris, huisbier, huiswijn) van het huis. Vol = vol!
Wat vonden vorige bezoekers van de Avond van de Chemie:
Djena Detmers | Student chemie Hogeschool Utrecht
⭐⭐⭐⭐
‘Als student opent het mijn ogen voor de eindeloze mogelijkheden binnen de chemische industrie en hoe veelzijdig het vakgebied is.’
Yusuf Bilici | Eerstegraad docent chemie
⭐⭐⭐⭐⭐
'Deze avond herinnert me eraan hoe belangrijk het is om nieuwsgierigheid en verwondering aan te wakkeren bij mijn studenten.'
Sjoerd Rijpkema | Process R&D Scientist Nanomedicine
⭐⭐⭐⭐
‘Ik ben inmiddels al zeven keer bij de Avond van de Chemie geweest. De sfeer is lekker los, het is gezellig, interessant en perfect om al je mede-chemici weer te zien. De cabaret op het eind maakt de avond helemaal af.’