Over Woudschoten Chemie Conferentie: Editie Lunteren 2024

Woudschoten Chemie Conferentie: Editie Lunteren 2024

Op 8 en 9 november 2024 vindt weer de jaarlijkse Woudschoten Chemie Conferentie plaats. Dit jaar in het conferentiecentrum 'de Werelt' te Lunteren. We kijken er naar uit om jou als deelnemer te verwelkomen op dit onmisbare evenement voor iedereen met hart voor het scheikundeonderwijs.

De Woudschoten Chemie Conferentie is al jaren de ontmoetingsplek voor scheikundedocenten, NaSk2-docenten, toa’s, onderwijsontwikkelaars, vakdidactici en onderwijsonderzoekers. Het thema van dit jaar is ‘chemie smaakt naar meer’ en de keynote spreker is Prof. Dr. Marthe Walvoort van de Universiteit van Groningen. Tijdens haar lezing neemt ze je mee in haar onderzoek naar bacteriële suikers, oftewel polysachariden. Deze polysachariden kunnen een sleutel zijn om bacteriën gevoeliger te maken voor antibiotica. Maar ze kunnen ook voor andere medicinale doeleinden worden ingezet.

Tijdens de conferentie verkennen we deze en nog meer toepassingen binnen het chemisch vakgebied en het onderwijs. Kom proeven aan de chemie tijdens de 34e editie van de Woudschoten Chemie Conferentie en ontdek hoeveel “meer” we kunnen met chemie!

Het inschrijfformulier en meer informatie over de prijzen en het programma vind je op de website van de conferentie.

Wij hopen je in november te mogen begroeten. Graag tot dan!